keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Ryhmätyön voimaa: TrombitTV-logo -ja juliste

Olen välillä (okei, usein) vähän yksinäinen susi kun puhutaan ryhmätöistä. Vai kuinka moni voi luotettavasti sanoa, että ajatus ryhmätöistä ei laukaise ahdistusta aikataulujen ja useiden eri mielipiteiden sekä "kuka tekee mitäkin" -jakojen yhteensovittamisesta? Okei, myönnän, että kokemukseni ryhmätöistä rajoittuvat suurimmaksi osaksi Kauppakorkeakouluun, jolloin kirjoitusprosessin tai inhottavien laskujen jakaminen ja yhteisten tapaamisten solmiminen oli vain jotenkin niin...ei vain millään jaksaisi!

Mutta nyt täällä HEO:ssa eli siis luovemmissa projekteissa sitä vasta oppii arvostamaan, kun mukana on useammat aivot ideoimassa. Viime syksynä graafisen suunnittelun linjamme sai radio ja TV
-linjalta tehtävän suunnitella TrombitTV:lle logo. Trombit on siis koko koulun yhteinen projekti joka toteutetaan joka linjan voimin keväisin, mutta nyt siis he halusivat TV-jaostolle logon jo nyt, sillä TV-spottien teko aloitettaisiin jo syksyllä ja logoa tarvittaisiin spottien taustalle A3-kokoisena paperina. Meitä oli kaksi ryhmää, joista minä olin toisessa kahden muun tytön kanssa. Kolme on muuten loistavan kokoinen ryhmä tällaiseen pieneen työhön, koska jokainen saa helposti äänensä kuuluville.



Ohessa työskentelymme tulos. Eräs ryhmämme jäsen sai idean kaupungista luettuaan, että Trombit haluaa olla mukana siinä, mitä kaupungissa tapahtuu. Toinen jäsen keksi tuon hienon negatiivista tilaa hyödyntävän tavan kirjoittaa sana "TV" ja minä keksin idean siitä, että logo olisi TV:n sisällä. Toiveen mukaisesti yritimme myös tehdä logosta mahdollisimman värikkään.

Koska kyseessä oli kaksi ryhmää niin valinnasta muodostui pieni kisa. Ja meidän ryhmä voitti, jee! Ensimmäisen suunnittelukilpailun voitto. ;)

Hieman myöhemmin luovuus sai jatkoa kun samainen radio ja TV -linjan vetäjäopettaja pyysi meiltä julistetta TrombitTV:lle, kun he esittäisivät ennen joulua pari ohjelmaansa koululla. Aikaa olisi pari päivää ja koko homma osui keskellä lopputyörutistusta, mutta onneksi kaikki ryhmän jäsenet lähtivät mukaan. Kyllä nyt yhden julisteen tekee parissa tunnissa!


Yllä lopputulos, joka meni opettajalta kerralla läpi ja on nyt siis edelleen julisteina ympäri koulua. Taas jokainen ryhmämme jäsen toi oman kontribuutionsa työhön, sillä yksi keksi tuon mahtavan idean verhoista takana, minä keksin, että tarvitaan verhot, joissa olisi myös lattia mukana ja sitten yhdessä toisen ryhmäläisen kanssa mietimme fontit ja asettelun loppuun. Hieno, vaikka itse sanonkin! Ryhmätyössä on voimaa, erityisesti luovissa töissä. Toivottavasti meidän kolmikko pääsee vielä tänä keväänäkin tekemään töitä yhdessä, niin hyvin työmme on tähän asti sujunut. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti